Tips till dig som vill se racing live

Ibland så hörs röster om att motorsporter egentligen inte på samma sätt är att betrakta som sport såsom fotboll, hockey och andra sporter där det är kroppen som är det huvudsakliga verktyget. Tycka vad man vill i den frågan, men en sak har de åtminstone gemensamt.

MonzabananOch saken de har gemensamt, som så mycket annat också för den delen, det är att det ska upplevas live. I princip all sport blir bättre när den upplevs live, på plats på en kokande stadion med vrålande anhängare som ivrigt hejar. Skillnaden när det handlar om exempelvis Formel 1 eller andra motorsporter är dock att det är motorerna från fordonen som skriker allra högst.

Vi tänket i alla fall tipsa om att se motorsport live och vi tänkte också tipsa om ett smidigt sätt att ordna det. Och nu snackar vi alltså om exempelvis Formel 1, Nascar eller Moto GP och liknande. Tyvärr så går ju dessa inte att se här i Sverige då vi för närvarande inte har någon tävling till förfogande i varken Formel 1 eller Moto GP. Nascar körs ju i USA, så det kommer vi nog aldrig att se här på hemmaplan.

Det vi tänkte tipsa om var i alla fall att kontakta en sportresearrangör så som den vi länkade till här ovanför i texten. Länken går till GO Sport Travel, som är en arrangör som redan från början hade just motorsportresor som en av sina specialiteter. Att vi vill tipsa beror på att det är mycket smidigt, du ser till att få ledigt från jobbet och skrapar ihop de slantar som behövs för att åka iväg, sen kontaktar du arrangören så pusslar de ihop en resa med allt du behöver i form av resa, boende och biljetter till det valda evenemanget.

Har du inte ett enormt ljudsystem i hemmet som blåser dig in i väggen när bilarna gasar på, ja då måste du uppleva det live.